Úspora nákladů a času díky digitalizaci - zefektivnění z 24 hodin na 60 minut!

23. 9. 2020

Úspora nejen času, ale i nákladů. Téma digitalizace výroby se stává stále více aktuálním. Díky koronavirovým restrikcím ve výrobním průmyslu mnohé firmy zainvestovaly do automatizace a zlepšení výrobních procesů. Mimo jiné i proto, že je lidský faktor často více chybový.

Potvrzuje to také společnost Spoluworks. Jeden z našich významných zákazníků. Firma se zabývá výrobou obráběných komponent pro oblast leteckého průmyslu či zdravotnictví. A nyní díky digitalizaci procesů oddělení kvality zvládá dříve standardní 24hodinový úkon „vypořádání neshod“ za pouhých 60 minut! A to je opravdu nemalá úspora!

„Zajímavé jsou první dvě výhody digitalizace naší výroby. Zvýšená důvěra zákazníků v naši dodavatelskou spolehlivost. Kdy například někteří zákazníci z leteckého průmyslu nevyžadovali na začátku spolupráce jinak povinnou certifikaci výrobních procesů. A vedle výrazně zvýšený zájem talentovaných lidí o práci právě v naší firmě,“ dodává Ota Horák, generální ředitel SpoluWorks.

Pozastavení provozu společností začátkem pandemie dalo mnohým z nich možnost své podniky modernizovat. Případně začít s procesem digitalizace. Díky tomu řada firem předejde dalším případným restrikcím v souvislosti s Covid-19.

„Ve spolupráci s B2A právě nyní finišujeme testovací fázi systému pro workshop management. Cíl jsme definovali jednoduše: Mistr sedící doma na křesle s iPadem musí mít k dispozici veškeré potřebné aktuální informace z výroby. A zobrazené tak, aby mohl v reálném čase pružně reagovat na aktuální situaci ve výrobě. Například měnit pracovní zadání dílenským spolupracovníkům,“ doplňuje Ota Horák.

Celý rozhovor již nyní najdete na stránkách www.vseoprumyslu.cz!

úspora nákladů a času ve výrobě díky digitalizaci v provozu SpoluWorks
digitalizace v provozu SpoluWorks
< Zpět na VÝPIS AKTUALIT

Hledáme lidi s talentem a zapálením pro věc.

Zobrazit PRACOVNÍ nabÍdky
Základní informace
B2A Software Development, s.r.o.
Lešetín II 651
760 01 Zlín

IČ: 03322220
Office
tř. Tomáše Bati 269
760 01 Zlín
Zobrazit na mapách
(c) 2022 B2A Software Development s.r.o.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram