Budou Češi v době pandemie plně soběstační ve výrobě roušek?

19. 8. 2020

B2A pomáhá! Roušek je často nedostatek anebo se draze dováží ze zahraničí. Proto si stovky českých firem vzájemně pomáhají a nabízejí pomoc v té oblasti, které rozumí nejlépe. A my v B2A samozřejmě nejsme výjimkou!

I když dochází k postupnému uvolňování podnikatelského života, je jasné, že návrat k životu před koronavirovou pandemií bude dlouhý, ne-li nemožný. Například nošení roušek se nejspíše v následujících měsících opět nevyhneme a poptávka po tomto zboží proto logicky znovu poroste.

„Rozšiřujeme aktivity i do sektoru zdravotnictví. Aktivně oslovujeme firmy a instituce z oblastí zdravotnictví, biotechnologií a výroby pomůcek a zařízení. Cítíme, že právě možnosti digitalizace jim může pomoci pokrýt vysokou poptávku například po rouškách, kterou nyní nedokážou uspokojit. B2A jednoduše pomáhá," vysvětluje náš CEO Petr Kubíček.

Zrychlit výrobu bez moderních technologií nepůjde

Jedním z mnoha případů vzájemné pomoci mezi jednotlivými českými firmami jsou právě moderní technologie. Výrobci roušek i dalších ochranných pomůcek si uvědomují, že bez digitalizace a procesní optimalizace to nepůjde a hledají na tuto problematiku experty, kteří jim tyto procesy pomůžou vyladit.

„Jde o to, aby výrobci dokázali zvyšovat efektivitu a zároveň zjednodušovat veškeré procesy, ať se již týkají či netýkají přímo výroby roušek. Většina z nich má výrazně více zakázek nebo nyní hledají další příležitosti ve výrobě v současné situaci nedostatkového zboží. My například také aktuálně jednáme s konkrétní společností, která brzy spustí výrobu roušek. Momentálně řeší strojní vybavení a jejich obsluhu. A v tom je právě naše expertiza přínosná," dodává Kubíček.

Celý článek si můžete přečíst na webu REPORTÁŽE z průmyslu.

B2A a digitalizace pomáhá během pandemie při výrobě roušek
digitalizace pomáhá během pandemie při výrobě roušek
< Zpět na VÝPIS AKTUALIT

Hledáme lidi s talentem a zapálením pro věc.

Zobrazit PRACOVNÍ nabÍdky
Základní informace
B2A Software Development, s.r.o.
Lešetín II 651
760 01 Zlín

IČ: 03322220
Office
tř. Tomáše Bati 269
760 01 Zlín
Zobrazit na mapách
(c) 2022 B2A Software Development s.r.o.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram