BOJ S KORONAVIREM: Kdy jindy než teď přemýšlet o digitalizaci firmy

16. 4. 2020

"Současnou situaci a boj s koronavirem bych přirovnal k závodům formule 1, když na trať vjede vodicí vůz. Všichni najednou mají čas popřemýšlet a upravit taktiku. Snížit rozdíly, a pak se do toho znova naplno dát", říká Petr Kubíček - CEO společnosti B2A.

Je potřeba si proto uvědomit, že každá taková krize přináší zároveň určitou příležitost, která paradoxně může podnikání nakopnout. Chytrá firma toto přechodné období využije k zefektivnění vlastních procesů tak, aby se poté vrátila na trh v lepší formě. Možná to zní jako klišé, ale právě nyní si majitelé firem začínají uvědomovat, že úspěšná firma bude ta, která je zdigitalizovaná.

Ještě před měsícem na to firmy vzhledem k všeobecné konjunktuře neměly v návalu práce čas. Nestíhaly vyrábět a řešily nábor zaměstnanců. Do aktuální situace, která je pro všechny z nás těžká, se ale mnoho podniků dostalo v maximální síle a kondici. A právě proto je teď čas toho využít a nepromarnit příležitost před nutným restartem. Boj s koronavirem může být v podstatě pro většinu firem nyní příležitost a šance zlepšit si výrobní procesy.

My sami situaci sami bedlivě sledujeme a považujeme se za společensky odpovědnou společnost. Na změnu fungování jsme byli připraveni již na začátku března. Veškeré možné setkávání s klienty jsme posunuli do online prostředí a prozatím vnímáme spíše přínosy. Šetříme čas a náklady na cestování. Jsme efektivnější. Tato forma komunikace je bez problémů přijímána a vlastně i ze strany klientů očekávána.

Více podnětů a nejen tento rozhovor můžete najít na webu Orobotice.cz.

B2A - Petr Kubíček, CEO
B2A - Petr Kubíček, CEO
< Zpět na VÝPIS AKTUALIT

Hledáme lidi s talentem a zapálením pro věc.

Zobrazit PRACOVNÍ nabÍdky
Základní informace
B2A Software Development, s.r.o.
Lešetín II 651
760 01 Zlín

IČ: 03322220
Office
tř. Tomáše Bati 269
760 01 Zlín
Zobrazit na mapách
(c) 2022 B2A Software Development s.r.o.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram